HOUSEKEEPING :
Otelin doluluk oranına göre su-lpg ve enerji tüketiminden tasarruf etmek için teknik servisin önerdiği odaların hazırlanması ve ön büro ile işbirliği yapılması, Odaların ve genel alanların temizliğinin düzenli prosedürlere göre yapılması, hem arıtmaya zarar veren hem de maliyet artışına neden olan fazla deterjan - temizlik malzemesi ve su tüketiminin disipline edilmesi, değiştirilmesi için yerlere atılmayan havluların değiştirilmemesi, maid’lerin fazla tip almak için çarşaf ve havluların sürekli değiştirilmesinin önüne geçilmesi, odalarda standart dışında zaman harcanmaması, misafirlerin odadaki değerli eşyaları için safe kiralamalarının önerilmesi, balkon kapılarının kapalı olduğunun check edilmesi, katlarda ve genel alanlarda bardak-tabak gibi boşların sürekli ve düzenli alınmasının sağlanması, lekelerin uygun şekilde çıkarılması, housekeeping raporları ve uyuşmazlık raporlarının günlük takip edilmesi, late check out – room change’ler –early check out’ların –upgrade’lerin neden yapıldığının takibinin yapılması, geceden kirlenecek yerlerin temizliğinin öncelikle yaptırılması, misafirlerden tip istenmesinin önüne geçilmesi, gece görevlisinin yanlış odalara pasla girmesinin önüne geçilmesi, odaları check etmek için en az 3 kez ‘’Houskeeping’’ diye seslenilmesinin disipline edilmesi, katlarda gezen şüpheli kişilerin yetkililere bildirilmesi, odalarda yanıcı ve tehlikeli araç-gereç bulunduran ve odalara zarar veren misafirleri yetkililere bildirilmesi, odada tehlike arz eden teknik işlerin derhal yaptırılması ve yetkililere bilgi verilmesi, teknik servisin odadaki işinin bitiminden sonra iş yapılan yerin temizlenmesi, misafirden önce sıcak su ve diğer eksikliklerin yetkililere bildirilmesi, maidlerin güvenilirliklerinin araştırılması,odalarda check out’da havlu ve diğer otel ekipmanlarının eksik olup olmadığının check edilmesi, , çamaşırhaneye giden çamaşırların sayısı kadar temizinin alınması, çamaşırhanede tamburlara kapasitesi kadar çamaşırın konması ve manual durumlarda deterjanın yeterli miktarda konması, çamaşırların nemli ortamda çürütülmemesi ve dinlendirilmesi, çamaşırhanenin düzenli ve havadar tutulması, çamaşırhanede lpg ve enerji tüketiminden tasarruf etmek için buharın belirli saatlerde verilmesi-silindirin ve makinaların atıl bırakılmaması, yeterli çamaşırın bulundurulması, discartların az olması ve temizlikte kullanılabilmesi, misafirlerden maid’lerin aldığı hediyeler için yazı alınması ve emin olunması, oda kapılarının temizlik esnasında açık bırakılıp gidilmemesi, Buklet malzemeleri ve kırtasiye malzemelerinde tasarrufa gidilmesi göz ardı edilmemelidir.